nedjelja, 16. studenoga 2014.

Torta od ... mrkve!

Pozdrav svima. Neki zdravi zivot itd.zato danas zdravi kolac. Torta od mrkve. Doduse zdrava bez preljeva... Ali preljev joj daje cari. Pa evo receptica, a vi kako zelite, sa preljevom ili bez.

SASTOJCI:
400g mrkve
300g smedeg secera
400g mlijevenih badema, ljesnjaka ili oraha, a mozete i pomijesati
8 jaja
3 zlicice likera od visnje
60g gustina
prstohvat soli
sok 1 limuna
1 zlicica cimeta

GLAZURA:
sok 1 limuna
200g secera u prahu

POSTUPAK:
Stavite grijati pecnicu na 175*C. Kalup oblozite pek papirom ili namazite maslacem ili margarinom da se ne zalijepi ali mozete i oboje. Mrkvu ocistite i naribajte na sitne komadice.
Odvojite bjelanjke i zumanjke. Zumanjke najprije istucite sa secerom dok ne postane glatka masa. Dodajte sitno naribanu mrkvu. Dodajte u smjesu liker, gustin, limunov sok, cimet i mljevene bademe ili sto ste odlucili staviti i dobro izmiksajte.
Istucite bjelanjce sa prstohvatom soli u cvrsti snijeg. Njega lagano umijesajte kuhacom u smjesu s mrkvom.
Sve presipajte u kalup i pecite oko sat i deset minuta. Mozete prekriti povrsinu folijom, jer ce potamniti.
Ocijedite limunov sok i dodajte secer u prahu. To je potrebno dobro izmiksati, cca 5 minuta. Preporucam vam da miksate u sudoperu ili negdje zasticeno, jer ce vam u prvom trenu secer letiti na sve strane. Nakon sto je kolac pecen porelijte ga glazurom i ostavite da se stisne.
posluzenpo uz smoothie od: kruske, jabuke, banane, mrkve, ananasa, grejpa, grozda, limete i mente, tj svega sto sam doma imala :)

Nema komentara:

Objavi komentar