nedjelja, 14. prosinca 2014.

Nedjeljni rucak

Pozdrav dragi moji.
Da vam se iskupim za slabo pisanje u ovom postu bude glavno jelo, sok i kolac. Ne znam di mi je glava, a di rep i ovaj postic je prigodan za takve. Eh sada ne znam odakle da pocnem.. mislim da cu od glavnog jela. Zimsko, bas za ove sugave dane.

GLAVNO JELO:
Potrebne su vam snicle, moje su svinjski file od buta.
Kiselo zelje, ribano.
Njoke  s gljivama
Casica bijelog vina.
1 luk.
Malo brasna.


Snicle istucite i uvaljajte u brasno. U tavi zagrijte ulje i lagano ih prepecite dok ne dobiju smede rubove. Nasjeckajte luk na sitno i prodinstajte ga na istom ulju. Kad pozlatni dodajte zelje i prodinstajte. Skuhajte njoke. Pomijesajte njoke sa zeljem i prekrijte dno vatrostalne. Na vrhu poslozite snicle, zalite bijelim vinom te posipajte malo crvene paprike. Stavite peci na 15ak minuta u pecnicu.

SOK:
Jabuka
Dumbir
Banana
Ananas
Mrkvica


Voce ocistite i ocijedite u sokovniku.

iiii za kraj ono najslade!
KOLAC:
Lisnato tijesto
Nekoliko vecih jabuka
Cimet
Dmbir zacin
Malo maslaca
1 jaje
Secer ili med

Lisnato ako netko zeli slobodno moze napraviti kod kuce. Vjerujem da je finije! Uglavnom, lisnato tijesto odmrznete, razvaljate i narezete. Te premazete jajem. Maslac rastopite na tavi i preprzite jabuke, dodate usitnjeni dumbir, cimet i med ili secer i prodinstajte.
Smjesu stavite na komadice tijesta i zamotajte kao skoljkicu te krajeve pritisnite vilicom. Kada napravite skoljkicu jos ju jednom odozgora premazite jajem i stavite peci. Pecite na umjerenoj temperaturi oko pola sata.
Nadam se da cete voljeti ova jela kao i ja!

Nema komentara:

Objavi komentar