SASTOJCI:
lignje
krumpir
cesnjak i persin
sol i papar
maslinovo ulje
malo vina (moze i ne mora)
POSTUPAK:
Naravno anjprije je potrebno ocistiti i narezati lignje i krumpir. Krumpir na ploskice i zacinite soli i paprom, a lignje na trakice. Zatim sitno nasjeckajte persin i cesnjak. Ovo jelo priprema se u vatrostalnoj zdjeli. Najprije malo pouljite dno i slazete red krumpira pa red lignji pa persin i cesnjak pa red krumpira pa red lignji itd. Na vrhu vam mora biti krumpir. Mozete si od cesnjaka, persina i maslinovog ulja napraviti umakic pa to stavljati po lignjama umijesto samog persina i cesnjaka. Tko voli vino u jelu neka stavi slobodno :) Tokom pecenja lignjer ce sipustiti vodu ali kada stavite na tanjur krumpir ce ju upiti. Pece se otprilike 40 min na umjerenoj temperaturi. To je to. A za desert nadam se da ce vam posluziti neki od prijasnjih postova :) Dobar vam tek.
ovako to izgleda sa strane tokom pecenja
a ovako izgleda na tanjuru :)
Nema komentara:
Objavi komentar