nedjelja, 21. rujna 2014.

Cheescake, 3.verzija

Ovaj recept gotovo je identican prijasnjem receptu za cheescake , no razlikuje se u vrsti sira koju koristim. Za ovu verziju potrebno je 600g krem sira, najbolje pase philladelphija. Ali ipak moram vam otkriti tajnu, u strahu da ce torta biti slana, dodala sam umjesto 600g krem sira, samo 400g, i 200g polumasnog posnog sira . Vama prepustam na izbor koju cete verziju napraviti.

Podloga:
250g McVittes Didestive keksa
100g maslaca

Prva krema:
600g krem sira (abc ili philadelphija)
2 jaja
4 zlice secera
ja sam u svoj dodala cajnu zlicicu lavanda secera

Druga krema:
1 polumasno vrhnje
1 punomasno vrhnje
1 vanilin secer

Kekse je potrebno samljeti.
Smljevene kekse povezat ce maslac u lsiticima i dodah zlicu 100% kakaa (julius meinl favorit).
Podlogu pecite na 170*C 5 minuta. Zatim izvadite da se prohladi. Za to vrijeme napravite prvu kremu. Umutite sireve i secer u prozracnu masu. Jedno po jedno dodajte jaje i mutite.
Prelijte preko podloge od keksiju i stavite peci 25-30 minuta.
Tokom pecenja ako krema pocne tamniti slobodno smanjite temperaturu. Nakon pecenja prve kreme tortu ostavite nekoliko minuta u odskrinutoj pecnici te izvadite da se ohladi. Na ohladenu kremu stavljate kremu od vrhnja. Vrhnja (1 crveno, 1 plavo pakovanje) istresite u posudu. Izmiksajte ih sa secer vanilijom.
Smjesa ce postati tekuca. Nju prelijte preko kreme od sira te zapecitet na 150*C 5min dok se ne stisne i pojavi lagana korica. Posto su vrhnja tekuca povrsinu torte poravnajte tresuci kaloup lagano. Ostavite tortu u frizideru preko noci.






Nema komentara:

Objavi komentar