Ovo su sastojci za moju bucnicu
Kore je potrebno razvuci ili sloziti na podlogu, malo nauljiti, dodati smjesu posoljenog sira i naribane buce. Osobno obozavam varijantu s tikvicama. Ima ih tokom cijele godine, nisu skupe, fine su i jedno od omiljenih povrca za raditi jela. Smjesu rasporediti posijestu i sloziti u namasten protvan. Poslozene bucnice namazati istrajbanim jajetom, da tokom pecenja poprime lijepu zlatnu boju. Takoder ako netko zeli jaje se moze dodati u smjesu sira.
Pece se oko pola sata, mozda malo duze na 200*C. Posto mi je ostalo sira, napravila sam i jednu sirnicu (lijevo).
Taman po zavrsetku pecenja prestala je kisa i mogla sam sam si ukrasti 5 min uzivanja u toploj bucnici na mokrom balkonu :)
Pozdrav, citamo se uskoro, do tada isprobavajte moje receptice i zapamtite. Ljubav ide kroz zeludac :-P
Nema komentara:
Objavi komentar