Slabo pisem, slabo pecem, slabo kuham, ljeto je sva sam u planiranju odmora. Danas cu vam zasladiti zivot tako slatkim cokoladnim muffinima. Kolicina koju sam ja radila jest 12 komada, tako da cu vam kolicine sastojaka davati za 12 muffina.
SASTOJCI:
- 200g gorkaste cokolade, cokolade za kuhanje
- 100g maslaca ili margarina
- 200ml mlijeka
- 1 jaje
- 100g kiselog vrhnja
- 100g secera
- 2 zlice gustina, jestivog skroba
- 1 vrecica praska za pecivo
- 250g brasna
- 3 zlice kakaa u prahu
- prstohvat soli
- Pecnicu zagrijte na 180*C. U svaku udubinu kalupa za muffine stavite po jednu papirnatu kosaricul.
- Cokoladu nasjeckajte na sitne komadice. 50 g cokolade otopite sa 100g maslaca.
- Izmiksajte mlijeko, jaje, vrhnje i secer.
- Izmjesajte brasno, gustin, prasak za pecivo, kakao i sol.
- U to umijesajte mlijeko s vrhnjem, otopljenu cokoladu s maslacem i preostalu cokoladu nasjeckanu na komadice (tokom pecenja se istopi pa tijesto bude fino socno)
- Smjesu ulijte u kalupice, pecite 25 min na 180*C i izvadite da se ohladi.
KREMA:
- 200g maslaca
- 80g secera
- 200ml vrhnja za kuhanje
- mahuna vanilije (srz)
- 3 zumanjka
- 125g gotove tamne glazure
- 200g maslaca
- Vrhnje za kuhanje prokuhati zajedno sa srzi mahune vanilije te ostavite da odstoji 15 min da dobije okus vanilije.
- Izmiksajte zumanjke sa secerom.
- Zagrijte ponovno vrhnje te vruce dodajte zumanjke i na laganoj vatri mijesajte dok se ne zgusne. Procijedite od komadica mahune vanilije i mijesajuci prohladite.
- Pjenasto izmiklsajte mlaki maslac te umijesajte u kremu od vanilije.
- Otopite glazuru od cokolade ukoliko zelite imati kremu s okusom vanilije i cokolade te umijesajte u kremu.
- Izdubite malo povrsinu muffina (posto su se u pecenju digli i dobili lijep obli vrh) te u udubinu stavite malo kreme
Nema komentara:
Objavi komentar