petak, 18. srpnja 2014.

muffincici, tako fini, tako slatki!

Pozdrav najdrazi!
Slabo pisem, slabo pecem, slabo kuham, ljeto je sva sam u planiranju odmora. Danas cu vam zasladiti zivot tako slatkim cokoladnim muffinima. Kolicina koju sam ja radila jest 12 komada, tako da cu vam kolicine sastojaka davati za 12 muffina.

SASTOJCI:
  • 200g gorkaste cokolade, cokolade za kuhanje
  • 100g maslaca ili margarina
  • 200ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 100g kiselog vrhnja
  • 100g secera
  • 2 zlice gustina, jestivog skroba
  • 1 vrecica praska za pecivo
  • 250g brasna
  • 3 zlice kakaa u prahu
  • prstohvat soli
PRIPREMA:
  1. Pecnicu zagrijte na 180*C. U svaku udubinu kalupa za muffine stavite po jednu papirnatu kosaricul.
  2. Cokoladu nasjeckajte na sitne komadice. 50 g cokolade otopite sa 100g maslaca.
  3. Izmiksajte mlijeko, jaje, vrhnje i secer.
  4. Izmjesajte brasno, gustin, prasak za pecivo, kakao i sol. 
  5. U to umijesajte mlijeko s vrhnjem, otopljenu cokoladu s maslacem i preostalu cokoladu nasjeckanu na komadice (tokom pecenja se istopi pa tijesto bude fino socno)
  6. Smjesu ulijte u kalupice, pecite 25 min  na 180*C i izvadite da se ohladi.
Ovako vam izgledaju peceni. Tijesto je fino i socno te vecinu puta ne radim nikakvu kremu. No, ukoliko imate vremena i volje, mozete ih napuniti cokoladnom kremom. Evo vam i receptic za kremu.

KREMA:
  • 200g maslaca
  • 80g secera
  • 200ml vrhnja za kuhanje
  • mahuna vanilije (srz)
  • 3 zumanjka
  • 125g gotove tamne glazure
  • 200g maslaca
  1. Vrhnje za kuhanje prokuhati zajedno sa srzi mahune vanilije te ostavite da odstoji 15 min da dobije okus vanilije.
  2. Izmiksajte zumanjke sa secerom. 
  3. Zagrijte ponovno vrhnje te vruce dodajte zumanjke i na laganoj vatri mijesajte dok se ne zgusne. Procijedite od komadica mahune vanilije i mijesajuci prohladite.
  4. Pjenasto izmiklsajte mlaki maslac te umijesajte u kremu od vanilije.
  5. Otopite glazuru od cokolade ukoliko zelite imati kremu s okusom vanilije i cokolade te umijesajte u kremu.
  6. Izdubite malo povrsinu muffina (posto su se u pecenju digli i dobili lijep obli vrh) te u udubinu stavite malo kreme
Evo moji muffinici skrivaju malu tajnu. U ovom primjeru nisam radila kremu vec sam u muffine stavljala Choco Loco vindijin puding okusa vanilije i cokolade. Najprije sam odmaknula vrh, zatim stavila kremu i poklopila vrh te namjestila da se nista ne primijeti. Moji kusaci su se ugodno iznenadili :)

Nema komentara:

Objavi komentar